oHase

New development in Handelskaai in Hasselt.

There are two types of landscape structures to be found here.

Centrally, between the buildings, there is a clean-lined, urban square with tall trees and a multipurpose grassy area for the residents.

The green zones between the buildings are walking gardens with a more organic design, with shorter, lush vegetation.

There is a layered, green transition from a natural to a more clean-lined design. In the zone along the canal, a rainwater collection basin will be installed with a flowery meadow adding an attractive touch.

As part of the public area, a play zone will be provided with adventure playground equipment.

The paved paths will be made using sandstone, a deliberate design choice, sourced from the Grès du Bois d’Anthisnes quarry.

Location:                          Hasselt

Commissioned by:         Group Jansen

Team:                               BuroLandschap & a2o

Surface area:                  1ha

Construction period:    2011 - 2020

Status:                              In progress