Anicius – Tongeren

Residential centre and assisted living facility in a lush city park.

Next to Elfde Novemberwal in the centre of Tongeren, a former bus depot was repurposed into a lovely city park with residential units and an assisted living facility.

This included the provision of retail units in the base of the building.

The planting surrounding the four buildings forms a green link between the historic city centre and Nieuw Tongeren.

The city park is an intensive roof garden on top of an underground car park, with lush planting that looks attractive all year round. The vegetation also includes trees chosen specifically for their vibrant autumn colours as well as some prairie accents.

 

Location:                        Tongeren

Commissioned by:        Vestio Nv

Team:                               BuroLandschap & Jaspers-Eyers Architects

Surface area:                 TBA

Construction period:    2008 - 2014

Status:                            Completed