4 Fonteinen - Vilvoorde

Part of the Watersite urban regeneration project, between the river Zenne and Zeekanaal, with residential, work, and green spaces.

The residential complex, situated along a traffic-free cycling and pedestrian boulevard, contains two large inner gardens designated as semi-public spaces. These organically designed walkways will take you past 5,000 tulip bulbs which will add colour to the gardens all year round. Thanks to these prairie vegetation combinations, the gardens will look great throughout the seasons and be a real feast for the eye.

In the surrounding public space around ’t Sas, BuroLandschap has created a design for the adjoining Zenne banks. These banks are interpreted as soft banks in a green setting. Here, the emphasis is more on being and relaxing by the water, with green terraces that facilitate optimal contact with the water.

 

Location:                       Vilvoorde

Commissioned by:       Matexi

Team:                              BuroLandschap & a2o

Surface area:                 TBD

Construction period:    2014 - 2018

Status:                             Completed